"Витаминна фитоактивна маска за лице със сок от горски плодове" на "Рецептите на баба Агафия"

 

 Аз не съм от почитателите на маските, защото ме мързи ужасно много, но в последното ми онлайн пазаруване една маска сама се набута в кошницата. Нямам представа как се случват тия работи, но предполагам, че е пресметнала бързо, че трябва да закръгля сметката, за да не плащам доставка, което е много мило от нейна страна. След куп перипетии и една седмица забавяне, вчера най-накрая цялата кошница стигна до мен. И, ето, маската явно има и ясновидски способности, защото беше разбрала, че ще се случи всичко това, а аз ще примирам да пробвам поне едно нещо и единственото, което ще мога да употребя ще е именно тя. Затова днес сутринта след като си изпих кафето, взех завоя в коридора с дрифт, нахлух в банята и отворих маската. Въпросната маска носи малко тъпото име "Витаминна фитоактивна маска за лице със сок от горски плодове" на "Рецептите на баба Агафия". "Рецептите на баба Агафия" е още по-тъпо, но ще се абстрахираме от това- японците и корейците също слагат малоумни наименования. Напълно възможно е да съществува някакъв световен конкурс за безумни имена на козметика и да нямаме представа за него.

 Малко отклонение:

 Всъщност "Рецептите на баба Агафия" са бранд, създаден от Андрей Трубников, който е основател и на Natura Siberica, и Organic Shop. "Рецептите на баба Агафия" стартират през 2002 г. и това е първата руска марка, която получава сертификат за органична козметика. В продължение на година Трубников, заедно с екипа си, измисля цялата концепция за марката- с акцент върху народните рецепти, които ще имат собствена история и лице. За Трубников е било изключително важно да създаде герой с история, измислена до най-малките подробности: външен вид, облекло, биография, всичко. И така се появява бабата билкарка Агафия Тихоновна Ермакова от Сибир. Трубников казва, че е проучил живота и рецептите на повече от 40 билкари от Сибир, Беларус, Сърбия, Хърватия и Далечния Изток. Така Агафия още от дете е наясно с билките, а рецептите ѝ се предават в рода ѝ от майка на дъщеря. Трубников е вярвал, че потребителите обичат продуктите да имат лице и шампоаните да струват на половината от цената на конкурентите. През 2013 г. той купува земя за биологични ферми, където да се отглеждат билките за козметиката. Самият Андрей Трубников беше известен с това, че навсякъде ходеше с голяма жаба, висяща на гърдите му (тип гердан имам предвид, не истинска). Това не е поради някакви странни причини или изгубен бас, просто човекът е обичал жабите. В последното му интервю за Forbes, Трубников каза, че няма да остави състоянието си на децата си: според него те трябвало да печелят сами и не искал да ги разваля. Изобщо- много симпатичен човек. Говоря за него в минало време, защото в началото на тази година, той почина. Това, което най-вече искам да кажа, че не трябва да се подвеждате, че ако нещо е руско, естонско или украинско е зле- всъщност имат доста добри марки.

 Връщаме се към маската:

 В състава има камчатска червена боровинка на прах, стрити малинови семки, масло от шипка, масло от облепиха, сок от горски ягоди, малини и лоницера- ще го сложа целия на края. На пръв поглед изглежда супер. Принципно не се впечатлявам особено от растителни екстракти, защото практичността ми взема превес и предпочитам салицилова киселина пред върбова кора, но имам няколко изключения (като екстракта от овес или женско биле) и реших да рискувам. Производителят обещава дълбока хидратация, изравняване на тена и активиране на процесите на регенерация. Опаковката е като такава на евтина майонеза или котешки пауч. Изглежда малко никаква, но пък е удобна- нито бъркаш с пръсти, нито можеш да я счупиш ако я изпуснеш на пода и заема малко място. Като я отворих, заварих консистенция, подобна на сладко или конфитюр.

 Конфитюр натюр


 
Ароматът също е като конфитюр от горски плодове- чак ми се прииска да го опитам, но се удържах и не го направих. Цялостно наподобява гъст гел, а текстурата доста лепне при нанасяне. Но като се сложи върху кожата се разтопява и придобива вид на масло, така че ви съветвам да не слагате дебел слой, изобщо не е необходимо. Целият процес:

- Почиствате кожата (аз използвах почистващ тонер)
- Нанасяте конфитюра върху влажна кожа
- Мотаете се напред-назад 10-15 минути в тоя ароматен маскарад и се борите с желанието си за палачинки. Ако през това време се сблъскате с нищо неподозиращ човек, влизащ в стаята, задължително го предупредете бързо: "Не пищи, това е маска!"
- Измивате конфитюра

 Конфитюрът има леко затоплящ ефект, който не знам как успява да направи- може и да съм си въобразила. Много е интересно, че при измиване има леко емулгиране, предполагам заради захарния етер и всичко се измива много лесно, направо перфектно. След измиването кожата беше гладка, визуално по-стегната, не забелязах изравняване на тена, но определено изглеждаше по-свежа и мека. Всички останали декларирани ефекти за регенерация трябва да ги приемем на основата на вярата и да се уповаваме, че лицето ни е наситено с витамини и микроелементи. Според мен тази маска е абсолютно подобие на повечето корейски маски, които съм пробвала- например Honey Mask на I'm from. Усещането е абсолютно идентично, както и резултата. Ако търсите приятен продукт с добър състав, който да хидратира леко и от него да приличате за кратко на палачинка- това е вашето нещо. Още повече струва само 7 лева. Но не очаквайте, че ще ви промени живота.

 В крайна сметка, аз не очаквах някакви зашеметяващи ефекти от тая маска, приех я за глезотия. Но тя се оказа доста прилична и напълно способна. Намалявам оценката на текстурата заради лепкавостта, не останах възхитена, макар че не ми беше проблем- все едно размазвах мед по кожата си; като резултатност не мога да кажа, че е нещо уау, просто е прилична маска. Не съм сигурна, че ще е подходяща да я оставите за дълго време на лицето, защото е на основата на глицерин- няма вода и затова препоръчвам да я нанесете на влажна кожа. Предполагам, че на суха ще е по-лесно заради първоначалната лепкавост, но по-добре дайте на глицерина водна основа. 😁 И не надвишавайте 10-15 минути. Може би е излишно да го казвам, но веднага след измиването, нанесете хидратиращ крем.

 Състав:
 Glycerin, Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Powder, Rubus Idaeus Seed Powder, Sucrose Palmitate, Sorbitane Caprylate, Organic Rosa Canina Fruit Oil*, Hippophae Rhamnoides Friut Oil*, Fragaria Vesca Fruit Juice*, Rubus Idaeus Fruit Juice, Lonicera Caerulea Fruit Juice*, Parfum, Benzyl Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Alcohol.

 Дразнители:
 Парфюмът няма да е подходящ за чувствителна кожа, както и за хора, избягващи ароматите. Ако сте склонни към алергии, пристъпвайте внимателно към растителни екстракти. Ако сте с реактивна кожа, по-добре не рискувайте с тази маска.

 Опаковка:
 100 мл. Пауч с капачка.

 Достъпност:
 6.87 лв. в Makeup.bg

Окончателна присъда:

ОПАКОВКА
9 / 10
СЪСТАВ
10 / 10
TEXTURE / ПРИЛОЖЕНИЕ
7 / 10
РЕЗУЛТАТНОСТ
8 / 10
ЦЕНА
10 / 10

Коментари

  1. Здравейте, скоро не бях чел толкова забавен и в същото време подробен и информативен коментар. Страхотно ревю, благодаря.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации