Хидратиращ серум Marion Holo Glow

 

 
 
  Привет на всички! Това съм аз Льоклер и имам неустоимо предложение за всички почитателки на glow ефекта с мазна или комбинирана кожа.
 Но да започна отдалече: откакто K-beauty се наложи и процъфтя в skin care сферата, матовата кожа отиде в забвение. Няма нищо подобно като силата на социалните медии за започване на масова лудост, така че когато Ellie Choi показа в IG нейната glass skin, това стана огромна тенденция. Всички се побъркаха от ултра-блестящата лудост, смесвайки серуми, масла, овлажнители и ексфолиатори, за да постигнат такава кожа- толкова искряща и сияйна, с почти прозрачен, луминисцентен, огледален блясък. След нея се появи cloudless skin (свързана със здравето на кожата: една щастлива кожа, безоблачна от всякакви проблеми), mochi skin (с плюшен, многоизмерен блясък), dumpling skin или Dewy Dumpling Glow (ултрахидратирана, пухкава и сочна кожа), honey skin (ярка, еластична и росна, с фокус върху текстурата), yoga skin и актуалната cream skin (която е едновременно концепция и външен вид, и която приветствам, защото е свързана с минимализма на това да се откажеш от 10-стъпковата рутина и да се концентрираш върху кремообразен лек овлажнител). Всъщност всичките тези тенденции следват здравата, блестяща, хидратирана, сияйна и естествена кожа. Кожа, която в най-добрия случай прилича на кожа. Здравата кожа свети и за постигането на този glow ефект не е задължително да ползвате хайлайтър. Нито е необходимо да изглеждате като нефтен кладенец, за да изглеждате блестящо. Говорим за сияен, хидратиран вид. Но понякога наличието на малко блясък в продукта ще ви помогне.
 Имайте предвид, че здравата, нормална кожа не означава, че не виждате никакви пори и тя е безупречна. Здравата кожа означава балансирана кожа. А здравата кожа ви спестява време и пари, защото просто изглеждате супер и не е необходимо да носите фон дьо тен. За да я получите се изисква да откриете ефекта на Златокоска с вашата рутина: този момент, когато знаете, че сте постигнали равновесие с нея и тя ви дава всичко, от което се нуждае кожата ви. Аз много харесвам естественото сияние на кожата, но за съжаление като собственик на комбинирана кожа, в повечето случаи докарвам натрапчивият мазен блясък на пържен картоф. Някои хора искат да са ослепителни, а аз искам да съм супер изтънчена и не ща да изглеждам като еднорог, а просто искам малко glow. Затова пробвам постоянно всякакви неща, за да постигна съвършения баланс между фин блясък и матова кожа- онова уютно пространство между матово и светещо, непрозрачно и прозрачно. Гримът не ме устройва, защото при мен той е минимален, не съм запозната с него и една грешна стъпка ми е достатъчна от glow кожа да се превърна в лоена умпа-лумпа. И този серум за мен беше попадение- той е много добър начин да покажете вашето безспорно, ясно, седефено сияние- или поне да се справите отлично с фалшифицирането му.

 Какво представлява:
 Продуктът е Holo Glow Moisturizing & Conditioning Serum на Marion и е достъпен във всички дрогерии. Всъщност има различни серуми в тая серия, но аз съм тествала само синия, защото имам нездравословна мания към всичко синьо (направо припадам като викторианска девица на медни пептиди и guaiazulene, и обичам смърфове) и защото съставът му ми допадна най-много. Еднорогът на кутията много ме подразни първоначално, щото все пак не съм в детската градина, но не се оставайте тази инфантилщина да ви подведе. Производителят дава следните обещания за серума:

- нормализира рН баланса;
- хидратира и омекотява;
- създава ефект на триизмерно излъчване на кожата, което придава на лицето свеж и отпочинал вид;
- изглажда и стяга епидермиса;
- облекчава лющенето, сърбежа и дразненето;
- стимулира процесите на регенерация;
- засилва проникването на активните съставки на кремовете;
- може да се използва като сияйна основа за грим.

 Начин на употреба:
 Нанесете 3-4 капки на почистено лице преди хидратиращия крем.

 Най-подходящ за:
 Всички типове кожа. Особено подходящ за суха и дехидратирана.

 Състав:  
 Aqua, Propanediol, Glycerin, Trehalose, Maris Aqua, Lactobacillus Ferment Lysate, Maltose, Agave Tequilana Leaf Extract, Phenoxyethanol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acrylouldimethyl Taurate Copolymer, Peg-40 Hydrogenated Castor oil, Sodium Hyaluronate, Ehtylhexylglycerin, Disodium EDTA, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Tromethamine, Parfum, Calcium Aluminium Borosilicate, Cl 77891, Silica, Tin Oxide

 Дразнители:
 Единствено парфюмът няма да е подходящ за чувствителна кожа, както и за хора, избягващи ароматите.

 Опаковка:
 20 мл. Бутилка с пипета.

 Аромат:
 Лек воден аромат. Тип свежа миризма като серума Aqua на Balea.

 Текстура:
 Гелообразна, сравнително гъста. Разнасянето е лесно.

 Достъпност:
 11.69 лв. в Лили Дрогерие и в дрогерии DM.

 Личен опит и анализ на състава:  

  Пропандиолът е натурална алтернатива на пропилен гликола с много свойства, включващи хидратация, разтваряне и подобряване на проникването (под натурален имам предвид, че е одобрен от Ecocert). Трехалозата е естествен дизахарид, който в козметиката се използва като много добър овлажнител и антиоксидант, който е безопасен и подходящ за всички видове кожа. Морската вода се води, че е пълна с прекрасни микроелементи и се смята, че подсилва кожната бариера и има имунно-козметични действия, благодарение на наличието на микробни фрагменти от морската флора и фауна- не мога да потвърдя това със сигурност, защото не съм търсила подробно научни статии, но при всички случаи няма да навреди. Lactobacillus Ferment Lysate е пробиотична съставка, която се отразява добре на кожния микробиом, укрепва естествената защита на кожата, има добри успокояващи качества и може би някои анти-ейдж свойства. Малтозата е растителна захар като трехалозата и функциите ѝ са също хиратиращи и спомагащи доброто състояние на кожата. Екстракът от синьо агаве: синьото агаве, освен че се ползва за направата на текила, е астрингент, т.е. е тонизиращ стягащ агент, спомагащ за контролиране на повърхностните масла и регулиране на рН нивото. Освен, че синьото агаве е богато на сложни захари, които действат много хидратиращо, също съдържа два специфични сапонина, които показват активност срещу бръчки, почистват леко и благодарение на своята структура позволяват проникването на други овлажняващи активни съставки, а най-якото е, че се явяват прекурсор на естествената хиалуроновата киселина, защото стимулират фибробластите и така действат върху естествения вътрешен синтез на хиалуронова киселина (в in vitro проучванията увеличението на синтеза е над 200%). Серумът съдържа и хиалуронова киселина, но тя ми е безинтересна и няма какво да я коментирам. Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate е екстракт от репички, който е един от най-обещаващите натурални консерванти- това е бактерия от млечната киселина, от която по време на ферментационния процес се отделя пептид с антимикробни свойства. Силицият поддържа матовостта на кожата, защото абсорбира излишното масло. Блясъка идва от Cl 77891, което е титанов диоксид и Tin Oxide, което е калаен диоксид, известен и като CI 77861. Сега малко странично обяснение: германците от фармацевтичната и химическа компания Merk са измислили патентованата технология RonaFlair Blanace, която е от титанов диоксид, слюда и калаен диоксид. Използва се в хайлайтери и какво ли не, защото оптически модифицира тона на кожата като я балансира цветово за постигане на фин блясък, естествена свежест и здрав тен. В серума Holo Glow се използва нещо подобно, но без слюда.
 Консистенцията е гелообразна, с преливащ холо ефект в лек син нюанс, тип сълзи на еднорог 😄 (вижда се на снимката). Достатъчни са 3-4 капки, но и повече да сложите, няма да е проблемно. Ползвам го сутрин, преди хидратиращият крем. Не знам какво би трябвало да означава "триизмерно излъчване на кожата", щото не мисля, че кожата излъчва двуизмерност освен на снимка, но серумът определено добавя свежест и приятен блясък без ефекта да е драстичен. Също и хидратира много добре. Като цяло претенциите на производителя са спазени. Негативите са това, че е ароматизиран (за хората, избягващи парфюми) и че е само 20 мл (макар че стига за дълго при нормална консумация от 3-4 капки на ден). Разбира се, ефекта при мен се допълва от леко жълтеникавия подтон на кожата ми. В тая връзка ако тенът ви е блед и леко сив, червеният Holo Glow серум може би ще е по-подходящ, а ако кожата ви е зачервена или сте с по-тъмна кожа ще е подходящ златният серум- това го давам само като насоки, тях не съм ги тествала.
 Не очаквайте чудеса, това няма как да стане, но този серум е добра опция за всички, които не използват грим или залагат само на спирала и червило/балсам/гланц като мен. И искат да блестят.

 Допълнителни насоки:

 Никой не може да постигне пълния си потенциал за glow кожа без солидна рутинна грижа зад гърба си. За да получите такова сияние, всичко е свързано с хидратация: затова ви препоръчвам сутрин да използвате крем или мляко за почистване, за да запазите естествените масла в кожата си и да я поддържате хидратирана. Ако решите да ползвате тонер (наистина личен избор) не го оставяйте да изсъхне върху кожата ви, а веднага нанесете серума, за да придадете блясък и сложете крем. Що се отнася до крема, изберете такъв на водна основа, за да запазите външния си вид лек. По-оклузивните форми дават отразяващ блясък. Целта на glow кожата е да оставите вашата естествена структура. Да изглеждате така, сякаш светите отвътре, вместо да изглеждате плоски и отразяващи.

Окончателна присъда:

ОПАКОВКА
7 / 10
СЪСТАВ
9 / 10
TEXTURE / ПРИЛОЖЕНИЕ
10 / 10
РЕЗУЛТАТНОСТ
10 / 10
ЦЕНА
10 / 10

Коментари

Популярни публикации