"Каже ли ти някой "Ти ме допълваш", бягай!" на Упи Голдбърг


cover project by me

 Упи Голдбърг е смешна. Тя е остроумна. И тази книга е пълна със здрав разум. Предполагам, че "Каже ли ти някой "Ти ме допълваш", бягай!" може да се класифицира като селф хелп литература, но тя не е типична за жанра. Най-малкото заради факта, че Упи е достатъчно честна да заяви още в началото, че няма претенции да е специалист по взаимоотношенията. Тя разказва за грешките и опита си, има някои страхотни идеи, разграничава секса от любовта, пише интересно, провокира размисли по темата за връзките и изпълва всичко с уникалния си ум и личност. Най-добрият съвет от Упи в тази книга може да се сведе до това, че най-доброто, което може да направите в една връзка е да сте честни със себе си и партньора си. А за да обобщя цялата книга, бих използвала заглавието на последната глава: "Аз самата се допълвам". Същината е, че всички ние трябва да сме ние самите, да допълним себе си, а не да търсим някой друг, който да ни допълва и да се справя с дупките в личността ни.

 "Ако можех да напиша продължение на "Пепеляшка", бих започнала книгата с нейните думи: "Ако си въобразяваш, че ще чистя тъпия ти замък, много се лъжеш"

 Един от цитатите, на които се смях толкова, че се задавих с кафето, което пиех. Да, книгата е смешна, типично в стила на Упи, но не това е основното. Информацията е по-важна. Хуморът е бонус към нея.  Би било прекрасно повечето хора до 20-ина годишна възраст да прочетат тази книга, за да избегнат доколкото може горчивия опит, да срутят въздушните си розови замъци и да погледнат реално на любовта. Но независимо дали ще прочетете ""Каже ли ти някой "Ти ме допълваш", бягай!" заради съветите, за самоанализ или защото сте фен на Упи, си заслужава.

Коментари

Популярни публикации