Тонер REVUELE с Хамамелис и екстракт от центела

 

  Преди повече от седмица се шмугнах в близката дрогерия Lilly, където подосаждах с присъствие около 40 минути и бях приятно изненадана, че са увеличили асортимента си. И са се постарали да подредят по-адекватно, ама това е друга тема. Та разглеждайки новите неща, открих нов тонер на Revuele. Той може да не е нов, де- ама аз го виждам за пръв път. Тонерът е с екстракт от хамамелис (Witch Hazel) и центела (Centella Asiatica), както и няма алкохол. Revuele е българска марка, появила се на пазара от 2016 г., позиционирана в мас маркет клас: тоест бюджетна и ориентирана към по-голяма достъпност. Имат симпатични продукти, като най-известният е тоникът със салицилова киселина. Това е една от българските компании, които следя, защото ми харесват като цяло. Но да се върна към тонера.

 За незапознатите ще поясня, че екстрактът от хамамелис стяга, успокоява и има антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. И тъй като има твърдения, че този екстракт по дифолт съдържа алкохол, ще допълня, че екстрактът от хамамелис не е само едно нещо. Има прах, стрит от кората, който може да се запари във вода и след това да се прецеди, има екстракт от кора, приготвен с алкохол, за да се получи по-пълна екстракция, има екстракт от листа, приготвен по различни начини и има ферментирали екстракти. Съвсем вероятно е да има и други варианти, но аз не съм попадала на такива като съм се ровила за инфо относно екстракта от хамамелис.

 Хамамелисът, чийто екстракт е от алкохол, най-често е от кората и обикновено съдържа 14-15% остатъчен етанол, пренесен от стриването на кората и екстракцията на фитохимикала. 14-15 % алкохол биха били проблем ако ползваме чист екстракт от кора на хамамелис, но този екстракт се разрежда, от което тия проценти стават прекалено недействителни. А в случая на този тонер, дори не става въпрос за екстракт от кора, а от листа и предполагам, че надали за него са използвали алкохол.

 Центелата има добри възстановителни свойства и е много добра за раздразнена или компрометирана кожа. Екстрактът от семки на грейпфрут също е антибактериален (дори има мит, че може да се справи с всяка инфекция, което е булшит, разбира се) и е антиоксидантен- има витамин Е, флавоноиди и полифеноли.

 Какво представлява:
 Представлява тонер насочен най-вече към тонизиране и почистване. И преди да сте попитали: не, не бих го ползвала за 7 skin метода, въпреки че има хидратиращи съставки.

 Начин на употреба:
 Нанесете тонера върху почистена кожа. Може и с тампон, може и с ръце, аз го пръскам със спрей. Мързелива съм.

 Най-подходящ за:
 Мазна, комбинирана и акнеична кожа, включително чувствителна от изброените.

 Състав: 
 Aqua, Glycerin, Propylene Glycol, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Phenoxyethanol, PPG-1-PEG-9 Lauryl
Glycol Ether, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.


 Дразнители:
 Няма, но като при всички ботанически екстракти е възможно да се появи реакция, така че направете пач-тест.

 Опаковка:
 400 мл. Огромно шише с удобна щракваща се капачка.

 Аромат:
 Няма.

 Текстура:
 Прозрачна течност с вискозитет на вода.

 Достъпност:
 По-малко от 5 лв. в Lilly Drogerie.

 Личен опит: 

  Аз не съм голям почитател на тонерите, но не устоях и го купих. И защото имам в излишък pH ленти, веднага му измерих pH нивото: около 4.5-5 е, което е огромен плюс. Включих го в сутрешната си рутина и след десетина дни употреба мога да заявя, че ми харесва. Очевидният резултат от него е това, че започнах да го ползвам точно като си дадох месец почивка от азелаиновата киселина, което съвпадна с периода преди цикъла- момент, в който ми избиват най-много пъпки и за голяма моя почуда, този път не се появи нито една. Периодът на употреба не е голям , така че по-нататък ще ъпдейтна информацията тук ако видя нещо различно, но го препоръчвам. Не очаквайте тонерът да направи чудеса (все пак е тонер), но като цяло е приятен продукт и най-малкото ще ви помогне за възстановяването на pH на кожата ви.

Окончателна присъда:

ОПАКОВКА
10 / 10
СЪСТАВ
10 / 10
TEXTURE / ПРИЛОЖЕНИЕ
10 / 10
РЕЗУЛТАТНОСТ
10 / 10
ЦЕНА
10 / 10

Коментари

Популярни публикации