Сандвичи с домати и моцарела


 Както вече е видно от предишния пост за кашкаваленото парти, стигнах до заключението, че е добра идея да поствам рецепти и да се фукам с моите готварски умения- всеки себеуважаващ се блог, който иска повече читатели го прави. И преди да са ме нароили куп вманиачени гурме кулинари/ки, да споделя, че в кухнята както и в останалите аспекти на житействането ми съм почитател на минимализма. В смисъл, че всячески се опитвам да избегна излишните неща. Ако приготвянето на ястие изисква изцапването на повече от три съда и повече от час за приготвянето му, не, благодаря. Също ако са нужни повече от пет съставки се фръцвам на другата страна- считам, че многото продукти и подправки убиват основния вкус, става някакъв бъркоч. Обичам да готвя, защото готвенето е много медитативна дейност и абсолютно креативна такава, но ако трябва да го правя дълго време започвам да се изнервям, а мисля, че яденето не трябва да се приготвя със стрес, защото нищо не излиза от това- няма творец, който да е създал шедьовър насила. Другото, което искам да споделя, че не ям месо и съответно няма смисъл да чакате с нетърпение рецепта за глазиран свински джолан, патица фрикасе или кордон бльо и както няма да ви убеждавам да станете вегетарианци, така очаквам от вас да не ми обяснявате колко съм загубена като не ям мръвки. И последно да кажа, че силно подозирам, че чревоугодничеството наистина е тъпотия, а да чревоугодничиш можеш и като гризеш целина. Може би затова кулинарстването не ми е основен приоритет в живота. От ученичка не закусвам и затова имам две яденета за деня- обед и вечеря. Обедът почти винаги представлява салата или сандвичи, а вечерята е нещото по-така.




 В днешното кулинарно предаване ще наблегнем на обеда, т.е. ще ви представя как се приготвят сандвичи с домати. С домати, защото имам страхотния късмет да се снабдявам със зеленчуци, отгледани на село, абсолютно био (завиждайте на воля) и затова последния месец мога да си организирам доматен фестивал като оня в Испания, където се замерят с домати по улиците. Вече съм на границата да намразя всичко, което има по-силен намек на домат, но се опитвам да удържа фронта- ако се наложи ще направя всички домати на сладко, ей така, за разнообразие. И така. Какво ви е необходимо за приготвянето на сандвичи с домати:
хляб по ваша преценка- колкото ви е нужно,
домати колкото да покрият хляба,
моцарела, но става и с най-обикновено бяло сирене,
маслини за допълнителен вкус и
босилек за разкош.
Останалото е въпрос на въображение.
Приятен апетит,


Коментари

  1. Много често закусвам различни видове сандвичи.И сякаш започнаха да ми омръзват, но като всяко нещо,когато няма разнообразие то просто омръзва.Но децата искат сандвичи и това си е. Благодаря ви за тази рецепта,определено ще разнообразите моето ежедневие и още утре сутрин ще купя пресни и топли франзели от пекарната до нас и ще се опитам да направя подобни красиви сандвичи,които са толкова свежи и в крак със зеленчуците, че сигурно и за обяд ще искат моите да ги ядът хахха Хареса ми че има и малко маслинки, само няма да слагам зелено, че нищо зелено от тревите по този начин не похапват децата у дома.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации