"Времето на дъжда" на братя Стругацки


cover project by me


 Тази книга е само за любители на Стругацки. Със зашеметяващ стил, с малко динамика и с много странни хора. Написана за хората, които мислят. За тези, които  искат да намерят въпросите, а не отговорите.
 Провинциално, затънтено градче в една неназована страна (, която може както да е Полша, така и Чехословакия, също и България), в което вали от години, а в покрайнините има лепрозариум, където живеят тайнствени хора, страдащи от генетично заболяване- това са "мокриците", които умират без книги (буквално), и никой не знае дали града се разграничава от тях или те от него. Писателят Виктор Банев се опитва да разбере това. И в крайна сметка се изправя пред избор: старото познато загнило човечество или неопределеното прекрасно далече. На фона на това новите спасители превръщат виното във вода, а главния герой пиянства и пише песни на Висоцки, акомпанирайки си с банджо. Шедьовър с една дума.

Коментари

  1. Тъкмоси търсех корица за epub-a ;)
    Страхотна е, благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля ти се, за нищо- тази корица е направена точно за 14 минути и не бих казала, че ми е от любимите. Но се радвам, че ти харесва. :)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Напълно съм съгласен, че е шедьовър. Даже бих казал, че е абсолютен шедьовър. Това беше любимимата ми книга на братя Сругацки, преди да прочета "Малчугана", но това не намалява стойността й в моите очи.
    На мен много ми е интересна и тяхната книга "Куца съдба", в която се преплитат две сюжетни линии - едната за писателя Сорокии и втората - действието във "Времето на дъжда", което е представено като непубликувано произведение на Сорокин. Много необичаен, но много хубав експеримент.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации